Tι είναι το Sónar Athens ?

Το Sónar Athens είναι η ελληνική εκδοχή του μεγάλου, πρωτοποριακού φεστιβάλ της Βαρκελώνης. 

Η Αθήνα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με συνεχή κατοίκηση για τουλάχιστον 7000 χρόνια. Ευρέως αναγνωρισμένη ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, είναι η γενέτειρα της δημοκρατιάς και του θεάτρου. Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. (η “Χρυσή Εποχή” του Περικλή), η Αθήνα απέκτησε εξέχουσα θέση και έγινε κέντρο για τις τέχνες και τη φιλοσοφία, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. 

Σήμερα η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Με πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων, είναι μια μεγάλη κοσμοπολίτικη Μητρόπολη, πλημμυρισμένη από τουρίστες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη, εξακολουθεί να είναι η καρδιά της σύγχρονης πόλης, η οποία είναι γεμάτη με αρχαιότητες από την Αρχαία Ελληνική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή.

Στόχος του Sónar Athens είναι να απεικονίσει τον μοναδικό ρυθμό της σύγχρονης ελληνικής πρωτεύουσας. Όντας σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Αθήνα είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, με μια ακμάζουσα μουσική και καλλιτεχνική σκηνή.

Το πρόγραμμά του συνδυάζει μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής και πειραματικά συγκροτήματα από ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αναγνωρισμένους αλλά και ανερχόμενους εγχώριους καλλιτέχνες.